Zijdeschilderen (workshop)

Bazarts

Locatie

Zijdeschilderen (workshop)

Georganiseerd door Bazarts

Zijdeschilderen in een nieuw kleedje

Zo’n 30 jaar geleden was zijdeschilderen ‘hot’, iedereen deed het of kende wel iemand die het deed. Ikzelf was zo iemand, als kind ging ik wekelijks naar de cursus en aapte de lerares na, maar al gauw ging ik mijn eigen toer op. Wij, bij Bazarts willen zijdeschilderen terug aanbieden op een hedendaagse en moderne manier.

De technieken
We willen jullie de tijd en inspiratie geven om je eigen ontwerpen te maken. We zoeken hiervoor inspiratie bij de fauna en flora. Met gutta maak je tekeningen die de verf tegen houden, als die droog is, kan je inschilderen per kleur, kleurovergangen maken, verlichten en verdonkeren. Dit hele proces is heel kalmerend en fijn om te doen.
We ontwerpen een tekening voor een kader van 50 x 50 cm of 50 x 60 cm. Deze kan je nadien dan opspannen op een frame om op te hangen als decoratie of verwerken tot een kussen (dit moet je wel nog zelf doen). We brengen de tekening aan op de zijde met gutta. Dit moet drogen. Later gaan we onze gemaakte tekening inschilderen en afwerken. Je kan je gemaakte werkje direct strijken zodat de verf gefixeerd is.
Tijdens het drogen van de gutta, gaan we aan de slag met de kleuren die we graag zien en maken een sjaal van 40 x 150 cm op een eenvoudige en fijne manier. Dit zonder tekenen, zonder gutta, alleen maar kleuren in elkaar overbrengen en experimenteren met verf en water. Dit wordt een pareltje in je sjalen collectie! Er is trouwens niets zo fijn om te dragen dan een zijde sjaal!

Inbegrepen: alle materialen, een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: volwassenen en tieners

Wat:
Cursus & workshop
Waar:
Bazarts - Lummense Kiezel 68b, 3510 Hasselt
Wanneer:
Eénmalig
Van 09 november 2019 09:30 tot 09 november 2019 15:30
Geschikt voor:
Jongeren
Jongvolwassenen
Volwassenen
 
Licht verstandelijke handicap
Matig verstandelijke handicap
Gedragsstoornissen
Ernstige leerstoornissen
Fysieke handicap
Autisme
Landurig zieken
Kostprijs activiteit:
120
Accomodatie:
Voorziening voor rolstoelgebruikers
Contact:
Inge Vanhoof
info@bazarts.be
Tel. 011756169
klik hier voor meer info